Raamsdonk loopt tegen eerste nederlaag aan

Lageweg 8
4944AR
RAAMSDONK
tel. 0162-513466

In de 4e wedstrijd van de competitie was er al sprake van een topper, immers zowel Raamsdonk als Chaam hadden nog geen puntenverlies geleden en stonden gezamenlijk aan kop in de vierde klasse B. Raamsdonk moest het doen zonder vaste doelman Jari Meeuwissen, hij raakte afgelopen week tijdens de training geblesseerd en werd vervangen door O23-keeper Pieter Peters, die een prima indruk achterliet en een goede wedstrijd keepte. Ook Bas de Nijs, die tegen Gesta nog trefzeker was, moest vanwege een blessure verstek laten gaan. Raamsdonk liet Chaam het spel maken, men loerde op een snelle uitbraak en was daarmee al in de 3e minuut bijna succesvol. Met een subtiele pass zette Yordi Vissers linksbuiten Mathijs Kerst vrij voor doel, maar zijn inzet belandde op de voeten van de doelman. Raamsdonk liet zich ver inzakken en Chaam had veelvuldig de bal, maar wist daar ook niet echt raad mee. Zodoende waren de kansen over en weer erg spaarzaam, al had Luuk Nieuwesteeg in de 31e minuut de pech dat zijn schuiver maar rakelings naast ging. Hierna nam Raamsdonk steeds meer het initiatief en drukte Chaam terug in de verdediging. De rust leek een 0-0 tussenstand op te leveren, echter het venijn zat in de staart. In de 44e minuut kreeg Chaam op een mooie plek een vrije trap te nemen. De Chamenaren beschikken blijkbaar over een specialist, want de bal werd met precisie over de muur in het doel gelepeld, 0-1. Nog binnen de minuut was de stand echter al weer in evenwicht. Raamsdonk heeft namelijk ook een specialist in huis en op vrijwel identieke wijze maakte Jordi van de Korput uit een vrije trap 1-1.

Na rust voerde Raamsdonk de boventoon en kwam in de 50e minuut op voorsprong. Yordi Vissers zette een combinatie op met Mathijs Kerst die op de achterlijn zijn directe tegenstander uitspeelde en eerstgenoemde in staat stelde om van dichtbij raak te schieten, 2-1. Toch was Chaam een paar minuten later heel dichtbij de gelijkmaker. De inzet op een paar meter van het doel ging via doelman Pieter Peters en de paal naast. Een minuut later had Raamsdonk het duel in het slot kunnen gooien na wederom een mooie actie van Mathijs Kerst. Hij werd gestuit, maar de afvallende bal was voor Justin van Strien en zijn geplaatst schot leek doel te treffen, maar wederom was de Chaam-doelman met zijn voeten een sta-in-de-weg. Even later kwam Mathijs Kerst een teenlengte te kort om de bevrijdende derde treffer te scoren. In de slotfase voerde Chaam de druk op en men kreeg in de 82e minuut wederom een vrije trap op zo’n twintig meter van het doel. De schutter van het eerste doelpunt stond ook nu weer achter de bal en liet doelman Pieter Peters voor de tweede maal kansloos, 2-2. Lange tijd leek het er op dat dit ook de eindstand zou worden en gezien het spelbeeld zou deze uitslag een juiste afspiegeling zijn geweest. Chaam dacht daar anders over en in de 90e minuut kwam men toch nog tot een derde treffer. Een kort genomen corner werd buiten bereik van de doelman in de verre hoek geschoten, 2-3. Er volgde nog een ruime blessuretijd en Luuk Nieuwesteeg kreeg nog een mogelijkheid, maar het lukte helaas niet meer om de gelijkmaker te forceren, zodat Raamsdonk haar eerste nederlaag opliep. Komend weekend heeft Raamsdonk geen competitieverplichtingen en om in het ritme te blijven, speelt men a.s. donderdag (19 oktober) in Sprang-Capelle een oefenwedstrijd tegen SV Capelle, aanvang 20.00 uur.

Opstelling: Pieter Peters, Jordi van de Korput, Lars van Strien, Ykk van Seeters, Niels van Strien, Niels Knaap, Justin van Strien, Luuk Nieuwesteeg, Lars Krabbendam (Coen de Meijer), Mathijs Kerst (Kevin Meijnhardt), Yordi Vissers