Lageweg 8
4944AR
RAAMSDONK
tel. 0162-513466

Afgelopen zondag stond de enige gemeentelijke derby van dit seizoen tegen FC Right-Oh op het programma. Beide teams speelden op Den Uilendonck op het scherpst van de snede om tot een goed resultaat te komen. Raamsdonk sloeg zowel in de eerste als tweede helft in de blessuretijd toe en trok een zwaarbevochten 2-1 overwinning over de streep.

Op een drukbezocht en zonnig sportpark ging Raamsdonk fel van start en binnen de minuut kreeg Mathijs Kerst een uitgelezen kans om Raamsdonk op voorsprong te zetten, de FC Right-Oh doelman kon dit echter met een prima reflex voorkomen. Ook FC Right-Oh liet zich niet onbetuigd en kreeg in het vervolg ook een paar kansjes. Na een kwartier spelen won Yordi Vissers het luchtduel van de doelman, maar de bal kon nog voor de lijn worden weggewerkt en even later was Thijn de Bont met zijn kopbal uit een corner dichtbij een voorsprong, maar helaas ging de bal net over. Een paar minuten later kreeg FC Right-Oh een niet te missen kans, maar op slechts twee meter voor een vrij doel ging de inzet toch over. Vijf minuten voor rust werd Yordi Vissers de diepte ingestuurd en kwam één-op-één met de doelman te staan. Laatstgenoemde kon Yordi slecht middels een overtreding afstoppen en bij FC Right-Oh vreesde men even dat ze met tien man verder moesten. Scheidsrechter Koremans, die het duel overigens prima onder controle had, toonde zich mild en hield het slechts bij een gele kaart. De toegekende vrije trap werd door Jordi van de Korput bijna verzilverd, maar op miraculeuze wijze caramboleerde de bal via de binnenkant van de paal uit het doel. Toch kwam Raamsdonk in de blessuretijd alsnog op voorsprong. Lars van Strien bediende Mathijs Kerst op maat en tegen diens schuiver had de doelman geen verweer, 1-0. Het had bij rust overigens bijna 1-1 gestaan, maar gelukkig voor Raamsdonk kwam de inzet op de paal.

Na rust kwam FC Right-Oh al na twee minuten op gelijke hoogte. Een diepe bal viel tussen de verdediging en doelman Danny Link en daar profiteerde Siem Velthoven van, 1-1. FC Right-Oh werd hierna wel sterker, zonder tot echte kansen te komen. Toch was men in de 77e minuut dichtbij de 1-2, maar met een geweldige redding voorkwam Danny Link een tegentreffer. Raamsdonk kon ook niet meer gevaarlijk worden, maar kreeg in de 86e minuut toch nog een dot van een kans. Op aangeven van Lars van Strien kwam Mathijs Kerst alleen voor de doelman te staan, maar helaas zeilde zijn inzet over de lat. Terwijl iedereen zich min of meer al verzoend had met een gelijkspel, een resultaat wat gezien het wedstrijdbeeld ook terecht zou zijn, sloeg Raamsdonk in de absolute slotfase alsnog toe. Niels Knaap stuurde op de achterlijn met een mooie actie twee tegenspelers het bos in en bediende Lars van Strien op maat. Met een simpele schuiver schoot hij de 2-1 binnen. De ontlading bij alles en iedereen met een blauwwit hart was groot. Op zo’n moment de volle drie punten pakken, dat zorgde voor een euforische stemming die in de derde helft op het beregezellige Oktoberfest nog nagalmde. Een compliment naar de spelersgroep is zeker op zijn plaats. Tot het laatste fluitsignaal hebben de spelers voor én met elkaar gestreden voor dit mooie resultaat!

Komende zondag is Raamsdonk vanwege de herfstvakantie vrij, op 30 oktober gaat men op bezoek bij het nog ongeslagen Jong Brabant.

Opstelling: Danny Link, Jordi van de Korput, Frank van Wijk, Aäron van de Korput (Ykk van Seeters), Jordi van der Kruijssen, Thijn de Bont, Justin van Strien, Niels Knaap, Mathijs Kerst, Lars van Strien, Yordi Vissers