Dussense Boys 1

4 - 2

4e klasse C

2 februari 2020 14:30

Door de harde wind, die bijna dwars op het veld stond, was het moeilijk voetballen voor beide teams. Er was geen sprake van een specifiek voordeel in een eerste of tweede helft, maar je moest wel heel goed rekening houden met die wind en daar leek Dussense Boys iets beter in te zijn dan Raamsdonk.

Want het voetbal was van beide kanten aardig om aan te zien, maar bij Raamsdonk kwam telkens de bal in de eindfase net niet goed aan. Dussense Boys had daarbij de mazzel dat zij de bal al in de 3de minuut onhoudbaar voor onze keeper in het doel hadden liggen, 1 – 0. En dat voetbalt toch wel iets makkelijker. Raamsdonk bleef toch ook goed voetballen, maar faalde vooral in de afwerking.

Ondanks dat we niet de mindere waren, moesten we toezien hoe de tegenstander in de 25ste minuut een vrije trap vanaf de 16 meterlijn onhoudbaar verzilverde en 8 minuten later zelfs op een 3 – 0 voorsprong kwam. Maar onze jongens bleven wel voetballen en in de 42ste minuut liet Jordi van de Korput zien dat wij ook uit een vrije trap kunnen scoren, 3 – 1. Met deze stand konden we in de rust weer energie bij gaan tanken.

Na de rust hielden beide teams het spel lang in evenwicht en zaten er voor Raamsdonk nog wel alle mogelijkheden in. Toen wij in de 77ste minuut nog een penalty kregen, die door Jordi van de Korput ook benut werd, putte Raamsdonk uit die 3 – 2 stand weer hoop.

In de 83ste minuut gaf Dussense Boys ons echter de genadeklap en zorgde voor de eindstand van 4 – 2. Dat was toch wel jammer, want het waren twee gelijkwaardige ploegen, maar de tegenstander was gewoon iets doeltreffender. En wie de meeste doelpunten maakt is de winnaar.

De komende week gaan we naar Kaatsheuvel voor de immer lastige uitwedstrijd tegen Berkdijk. Op de laatste zondag voor Carnaval staat de derby thuis tegen Waspik op het programma.

Opstelling: Jari Meeuwissen, Pieter van Dorst, Lars v.d. Pluijm (Frank van Wijk), Jordi v.d. Korput, Lars van Strien, Jordi v.d. Kruijssen, Luuk Nieuwesteeg, Luke de Bont, Justin van Strien (Thijn de Bont), Yordi Vissers (Daan v.d. Pluijm), Marvin Blom