Berkdijk 1

3 - 3

4e klasse C

25 november 2018 14:30

Vorige week was Berkdijk ons gepasseerd op de ranglijst en dus wisten onze mannen wat hen te doen stond. Bij een gelijkspel zouden we de aansluiting behouden en bij winst zouden we ze weer voorbij gaan. Met dit in het achterhoofd én in de wetenschap dat we achterin, vanwege de nodige blessures,  nog steeds niet de gewenste formatie hebben, gingen we zeer voorzichtig van start. Hopende op een succesvolle counter, lieten we Berkdijk aanvankelijk rustig komen. Het rustige ging er echter al snel vanaf en beide ploegen gingen er vol in en de scheidsrechter had het daarbij niet gemakkelijk.

Maar het resulteerde na 20 minuten wel in een 0-1 stand toen Marvin Blom zo’n goed uitgevoerde counter koelbloedig afrondde. Daar schrok Berkdijk wel even van wakker en men voerde de druk stevig op, maar zij sprongen slecht met hun kansen om en onze verdedigers hielden zich goed staande. Nadat Berkdijk enkele keren een aanvaller zonder succes alleen op onze keeper had zien afgaan, was het na 42 minuten Luuk Nieuwesteeg die voor ons wederom een counter succesvol afsloot. 0-2.

Na de rust voerde Berkdijk de druk nog meer op. Maar aanvankelijk zonder het gewenste resultaat. Het was zelfs Raamsdonk dat weer wist te scoren na een kwartier in de tweede helft. Opnieuw rondde Marvin Blom een mooie counter succesvol af. 0-3.

Toen dacht iedereen dat het een gelopen race was. Maar dat was wel een grote misrekening. Berkdijk bleef namelijk komen. En in de 76e en 78e minuut was het eindelijk raak. 2-3. Daarna leek het tij weer te keren en kwamen wij er ook af en toe weer uit. Maar in de 90e minuut kreeg Berkdijk een penalty na een botsing in het strafschopgebied. Over de juiste inschatting van de scheidsrechter over het voorval waren de meningen uiteraard verdeeld. Wat onze tegenstander natuurlijk niet belette om de stand gelijk te trekken, 3-3.

Beide ploegen probeerden het nog wel in de enkele minuten blessuretijd, maar dat mocht niet baten. Uiteindelijk mogen we blij zijn met dit punt, maar het is buitengewoon jammer dat we de volle buit niet mee hebben kunnen nemen naar Raamsdonk.