Blauw Wit'81 1 (zon)

2 - 0

4e klasse C

18 november 2018 14:30

Deze week moesten onze jongens tegen Blauw Wit ‘81, dat de competitie goed was begonnen en zich in de laatste weken aardig in het linker rijtje kon handhaven. Het was prachtig voetbalweer, al hadden zowel de spelers als het publiek wel last van de laagstaande zon. Er waren helaas niet veel supporters uit Raamsdonk meegekomen. De thuisclub liet  direct zien waarom men vijf punten boven ons stond en drong ons meteen in de verdediging, maar wij konden nog wel regelmatig onder de druk uit komen en zelf aanvallen op zetten.

In de 15e minuut claimde onze jongens bij zo’n aanval zelfs een penalty, toen een verdediger van Blauw Wit de bal met de arm beroerde, maar de scheidsrechter ging daar niet in mee. Vijf minuten later gaf hij Blauw Wit wél een penalty, toen de spits van hen een duwtje in de rug kreeg. Rob Claassen benutte dat kadootje, waarmee het na 21 minuten 1-0 stond.

Daarna leek het wel prijsschieten voor Blauw Wit, dat de ene na de andere mooie kans om zeep hielp. Het was dan ook niet vreemd dat voor de rust het tweede doelpunt nog viel. In de 39e minuut kon Bart van Laarhoven onze geplaagde keeper alsnog een keer verschalken, 2-0.

Na de rust kreeg de tegenstander nog steeds goede kansen, maar konden onze verdedigers de schade binnen de perken houden. Ook wij waren af en toe gevaarlijk. Vooral bij dode spelmomenten, zoals corners en vrije trappen. Na 56 minuten plaatste Aäron van de Korput een vrije trap, buiten het bereik van de keeper, net over de kruising. Het zat ons telkens net niet mee, maar Blauw Wit was gewoon beter en gevaarlijker. Vooral de kleinzoon van onze oud-trainer, Theo Netten, was door zijn snelheid een ware kwelgeest voor onze verdediging. Het was op zich al een goede prestatie dat wij in de tweede helft geen tegendoelpunt meer te verwerken kregen. Eindstand 2-0.

Door deze uitslag klom Blauw Wit een plaatsje op de ranglijst en zagen wij Berkdijk ons passeren op de ranglijst. Volgende week kunnen we dat in een rechtstreekse confrontatie met Berkdijk weer rechttrekken.