Boeimeer 1

3 - 1

4e klasse C

14 oktober 2018 14:30

In deze wedstrijd had Raamsdonk goede zaken kunnen doen, maar liet het op cruciale momenten toch afweten. Boeimeer, dat nog geen enkel punt had behaald, toonde meer de wil om te winnen dan onze spelers. Op voetbal-technisch gebied deden wij niet onder voor onze tegenstander, al hadden zij wel een paar rappe spitsen, waar onze verdedigers de nodige moeite mee hadden. Maar, de Bredase achterhoede was ook kwetsbaar, waardoor wij de nodige gevaarlijke acties konden ondernemen en wel degelijk flink voor paniek konden zorgen.

Het ging echter al in de 2de minuut fout, toen onze aanvoerder, Marvin Blom, een terecht toegewezen strafschop, buiten de palen werkte. Boeimeer wist 8 minuten later daarentegen wel, na een onoplettendheid van onze spelers, het net te vinden. In de 10de minuut stond het 1-0 door Otmar Augustien.

Voor de rust werd er nog wel hard gewerkt door onze jongens , maar in de afronding faalde onze voorhoede volledig. Eénmaal wist Marvin het net te vinden, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens een door ons toch bestreden buitenspelmoment. Zo konden we gaan rusten bij een 1-0 achterstand in de wetenschap dat nog alles mogelijk was.

Na de rust eigenlijk weer hetzelfde beeld tot aan de 60ste minuut toen diezelfde Otmar Augustien vanuit het middenveld zo naar onze goal kon spurten om de 2-0 binnen te schieten. Toen zakte de moed bij onze jongens helemaal in de schoenen. Ook een zeer actief vlaggende assistent-scheidsrechter en spelers, die echt overal alle tijd voor namen, braken het moreel van ons team volledig.  Op het eind waren de spelers van Boeimeer wel helemaal op en lagen regelmatig met kramp en vermoeidheidverschijnselen op de grond. Op één zo’n moment, waarbij onze jongens dachten dat het spel zou worden stilgelegd, profiteerde Boeimeer via Nischal Pale van de verwarring door 3-0 aan te tekenen.

Dat Marvin Blom in de 94ste minuut nog 3-1 kon scoren was alleen nog van belang voor de statistieken. Met alle andere uitslagen deze zondag bleek het eeuwig zonde dat wij de punten in Breda hadden laten liggen. Volgende week thuis tegen RFC zal het nog moeilijker worden. Maar gezien de uitslag van RFC deze week, is er altijd hoop voor onze jongens. Zij zullen dan wel uit een ander vaatje moeten tappen.