74'
Jesper Seuntjens (schot)

Mannen, 1, 4e klasse C

19 november 2017 14:30

Een hard werkend Raamsdonk maakte het SC Hoge Vucht erg lastig. Bij rust was de stand in evenwicht (1-1), maar na rust wist Hoge Vucht één keer een gaatje in de hechte defensie van Raamsdonk te vinden en dat was voldoende voor de 2-1 winst.

Raamsdonk – SC Hoge Vucht

Na de 4-1 winst op OMC een week eerder kreeg Raamsdonk nu te maken met het makkelijk scorende Hoge Vucht, dat tot vorig seizoen nog actief was onder de naam Barça. De gevreesde voorhoede, met aan het hoofd routinier en aanvoerder Crea Zimmerman, was al 27x trefzeker geweest, Raamsdonk was dus gewaarschuwd. Er zat zeker spanning op dit duel, immers Hoge Vucht streed samen met Be Ready om de eerste periodetitel, men was alleen gebaat bij een overwinning en dan nog moest Be Ready punten laten liggen. Het begin was veelbelovend, zowel Raamsdonk als Hoge Vucht kregen al snel kansen, maar alle doelpogingen gingen voorlangs. In de 10e minuut leek Raamsdonk de score te gaan openen. Na goed doorzetten van Jordi v.d. Korput kwam Stijn Harms oog in oog met de Bredase doelman te staan. Hij had de hoek voor het uitzoeken, maar koos juist de hoek waar de keeper al naar op weg was. Uit de tegenstoot kwam Hoge Vucht op 0-1 door een doelpunt van Ibrahim Ikililou. Dit doelpunt werd flink gevierd, maar heel veel plezier had men er niet van, want een minuut later stond al de 1-1 op het scorebord. Het was Luuk Nieuwesteeg die de keeper in de verre hoek kansloos liet. Hierna kregen de toeschouwers een wedstrijd voorgeschoteld waarin het alle kanten op kon gaan. Beide teams deden niet voor elkaar onder en Raamsdonk streed voor wat het waard was. Jordi v.d. Korput was na dertig minuten spelen nog dichtbij een voorsprong, maar zijn inzet kon door de doelman worden gepakt. Met een 1-1 tussenstand werd de kleedkamer opgezocht.

Na rust nam de druk van Hoge Vucht toe. Men moest namelijk, gezien de 1-0 tussenstand bij Terheijden-Be Ready, winnen om aanspraak te kunnen maken op de 1e periodetitel. Raamsdonk speelde echter zeer geconcentreerd en de verdediging stond als een huis. Hoge Vucht kreeg wel een paar vrije trappen op de rand van de zestien, maar dat leverde nauwelijks tot geen gevaar op. Raamsdonk hield goed stand, maar kon in aanvallend opzicht niet veel meer brengen. Hoge Vucht kwam onder tijdsdruk te staan, waardoor men te gehaast ging spelen en nauwelijks meer gevaarlijk werd. Toch wist men in de 74e minuut dat ene gaatje te vinden. Jesper Seuntjes werd vrij gespeeld en hij liet doelman Ralph Blankers van dichtbij kansloos. Raamsdonk was nu aan zet en ging op jacht naar de gelijkmaker. Met nog meer inzet werd het doel van Hoge Vucht bestookt en er kwamen zeker ook kansen. De beste mogelijkheid kreeg Raamsdonk in de 83e minuut nadat de doelman van Hoge Vucht de bal twee keer in zijn handen had gepakt, maar helaas werd de inzet uit de doelmond gehaald evenals de rebound. Ook enkele corners werden gevaarlijk voor het doel van de gasten geslingerd, maar de bal wilde er maar niet in. Met hangen en wurgen wist Hoge Vucht de 2-1 voorsprong veilig te stellen en na het verlossende bericht uit Terheijden, waar Be Ready op 1-1 was blijven steken, werd het behalen van de 1e periodetitel uitbundig gevierd. Raamsdonk had alles gegeven en op basis van de tomeloze inzet was een puntje zeker verdiend geweest. Komende zondag gaat Raamsdonk op bezoek bij DIA in Teteringen, aanvang 14.30 uur.