70'
88'

Mannen, 1, 4e klasse C

22 oktober 2017 14:30

Raamsdonk kon tegen Boeimeer helaas geen vervolg geven aan de mooie zege op RFC en bij rust keek men tegen een 2-1 achterstand aan. Na rust kwam Raamsdonk nog wel op gelijke hoogte, maar hierna liep Boeimeer uit naar een 4-2 voorsprong. Pas in de slotfase viel de aansluitingstreffer en in de ruime blessuretijd waren er nog wel enkele hectische momenten voor het Bredase doel, maar het bleef 4-3 in het voordeel van de thuisploeg.

Boeimeer - Raamsdonk

De weergoden zorgden in een week tijd voor een groot contrast. Kon er vorige week nog onder een prachtig najaarszonnetje worden gevoetbald, vandaag werd het een troosteloze zondag waarbij de regen met bakken uit de lucht viel en dat zorgde er voor dat de spelers in een mum van tijd helemaal doorweekt over het veld liepen. In een sfeerloze ambiance op sportpark Heksenwiel kwam Raamsdonk goed uit de startblokken en Stijn Harms kreeg na precies 18 seconden de eerste goede kans. Een verre pass van Jordi v.d. Kruijssen viel over de Bredase verdediging voor de voeten van Stijn, maar helaas was zijn inzet te zacht om de keeper te passeren. Raamsdonk speelde dominant, maar werd bij de eerste de beste uitval van Boeimeer wel op achterstand gezet. In de 13e minuut anticipeerde de pijlsnelle Jordi Methorst goed op een diepe bal en tekende voor de 1-0. Een paar minuten later kreeg Raamsdonk een goede mogelijkheid middels een vrije trap op de rand van de zestien, maar helaas werd de inzet van Marvin Blom van richting veranderd en verdween de bal naast het doel. In de 20e minuut werd de marge door Boeimeer vergroot en dit gebeurde op identieke wijze als bij het eerste doelpunt. Ook nu was Jordi Methorst zijn verdedigers te snel af en scoorde in dezelfde hoek, 2-0. Raamsdonk probeerde iets terug te doen en kwam een paar keer gevaarlijk voor het doel van Boeimeer. Zo had Cas Hendriks in de 27e minuut pech dat zijn inzet uit een scrimmage voor de lijn kon worden weggewerkt. Op slag van rust kon Raamsdonk dan toch nog de aansluitingstreffer vieren. Een inzet van Jordi v.d. Korput werd met de hand beroerd en gedecideerd wees scheidsrechter Bennacer naar de stip. Marvin Blom was vanaf elf meter trefzeker en met een 2-1 stand zochten de spelers de kleedkamer op.

Na rust drong Raamsdonk stevig aan en al snel kwam de gelijkmaker op het scorebord. In de 51e minuut wist Daan v.d. Pluijm uit een corner van Justin van Strien de keeper van dichtbij te verschalken, 2-2. Op dat moment leek er voor Raamsdonk ook meer in te zitten, maar op schlemielige wijze kwam Raamsdonk in de 61e minuut toch weer op achterstand. Het afstandsschot van Rick Dielemans werd licht getoucheerd waardoor doelman Ralph Blankers kansloos werd, 3-2. Nog geen vier minuten later kreeg Luuk Nieuwesteeg een prachtkans, maar helaas verdween zijn tegendraadse kopbal toch nog naast het doel. In de 70e minuut werd het verschil weer twee doelpunten. Een speler van Boeimeer ging gewillig neer over het uitgestoken been van Marvin Blom en omdat dit in het strafschopgebied gebeurde, ging ook nu de bal op de stip. Vanaf elf meter zette Rik Gielen zijn team op 4-2. Door de moeilijke weersomstandigheden én het feit dat Raamsdonk tot tweemaal toe in de achtervolging moest, waren de krachten natuurlijk wel danig verminderd. Met een paar wissels probeerde trainer Ricardo Aguado het tij nog te keren en werd er een slotoffensief ingezet. Dit leidde in de 88e minuut tot de aansluitingstreffer. Lars van Strien zette met een afgemeten pass Luuk Nieuwesteeg vrij voor doel en van dichtbij schoot hij raak, 4-3. In de resterende tijd werd er alles of niets gespeeld en in de ruime blessuretijd had de gelijkmaker ook zomaar kunnen vallen. Met hangen en wurgen bleef Boeimeer op de been en wist de 4-3 uiteindelijk over de streep te trekken. Een zuur verlies voor Raamsdonk, daar waar een puntje er zeker had ingezeten. Komende zondag wacht de derby tegen Right’Oh. Deze wedstrijd wordt op Den Uilendonck gespeeld en begint om 14.30 uur.