WDS'19 1 (zon)

1 - 1

Mannen, 1, 4e klasse C

24 september 2017 14:30

Het seizoen 2017/2018 begon voor Raamsdonk dit jaar op sportpark het Paradijs tegen WDS’19. WDS’19 eindigde vorig jaar op een knappe tweede plek, maar promotie naar de derde klasse werd voorkomen door Nieuwkuijk. Raamsdonk kon haar borst dus nat maken voor een zware wedstrijd.

Waar Raamsdonk dus wist dat het een lastige wedstrijd ging worden, werd keeper Ralph Blankers in de eerste minuut al tot een redding gedwongen. Raamsdonk liet het balbezit aan WDS’19 en het was aan deze ploeg om het spel te maken. WDS’19 wist hier duidelijk geen raad mee en kon het vele balbezit niet omzetten tot kansen. Raamsdonk stond verdedigend goed en gaf weinig tot niets weg. In het eerste halfuur leverden vrije trappen van zowel Raamsdonk als WDS’19 de grootste mogelijkheden op, maar deze zorgden niet voor serieus gevaar. In de 35ste minuut werd de bal, op de helft van Raamsdonk, op de stip gelegd door de scheidsrechter. Een speler van WDS’19 ging meerdere spelers van Raamsdonk voorbij en de scheidsrechter oordeelde vervolgens dat de speler onreglementair naar de grond werd gewerkt in het zestienmetergebied. Een uitgelezen kans voor WDS’19 dus om op voorsprong te komen. Echter verrichtte Ralph Blankers uitstekend keeperswerk, hij pakte met één hand de penalty en was er vervolgens ook snel genoeg bij om de rebound te stoppen.

In de 43ste minuut kreeg Raamsdonk nog een vrije trap op een veelbelovende plek. De keeper had de nodige moeite met de harde vrije trap van Jordi van de Korput, maar was uiteindelijk snel genoeg weer bij de bal om te voorkomen dat Luke de Bont de rebound tegen de touwen zou werken. Dit leek het laatste gevaar van de eerste helft te zijn, was het niet dat de scheidsrechter ongeveer 5 minuten blessuretijd bijtrok, terwijl er toch weinig tijd verspild was in de eerste helft. WDS’19 maakte hier gebruik van en vanuit een scrimmage, die voortkwam uit een corner, scoorden zij de 1-0. Opmerkelijk genoeg toucheerde een speler van WDS’19 de bal tot twee keer toe met de hand, maar de scheidsrechter wilde hier niks van weten en floot voor het eind van de eerste helft.

Het spelbeeld bleef aan het begin van de tweede helft hetzelfde. In de 61ste minuut viel het eerste gevaar te noteren. Na een voorzet van WDS’19 werd de bal op tijd weggewerkt en ontsnapte Raamsdonk aan een 2-0 achterstand. Raamsdonk leek hierna wakker te zijn en begon steeds beter te voetballen, met enkele kansen als gevolg. In de 70ste minuut viel de gelijkmaker voor Raamsdonk, de uitgezakte Jordi van de Korput legde de bal met precisie op het hoofd van Marvin Blom die zo de 1-1 binnenkopte. Het venijn van de wedstrijd zat hem echter in de staart. Waar er over de gehele wedstrijd gezien weinig kansen vielen te noteren kwamen deze er in de blessuretijd wel. Een goede redding van Ralph Blankers en de lat voorkwamen een doelpunt voor WDS’19. En aan de overkant zag de ingevallen Cas Hendriks zijn kopballen tot twee keer toe gered worden door de keeper van WDS’19. In de laatste minuut dacht Jordi van de Korput Raamsdonk nog naar de overwinning te schieten met een goede vrije trap, maar helaas ging deze net langs het doel.

Raamsdonk pakte dus een punt in de eerste wedstrijd van het seizoen en zal volgende week zondag 1 oktober op jacht gaan naar de eerste driepunter thuis tegen Terheijden om 14.30 uur.