Marcel Donders (schot)

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

19 maart 2017 14:30

Heinen, R.M.M.

Raamsdonk gaf lange tijd niet thuis tegen SV Reeshof. Bij rust was het 1-0 in het voordeel van de Tilburgers en bij de 2-0 na rust leek de wedstrijd te zijn gespeeld. Toch toonde Raamsdonk in de slotfase veerkracht en kwam tot tweemaal toe terug tot één doelpunt verschil, maar in de laatste minuut werd het duel definitief door SV Reeshof beslist. Het werd 2-4.

Raamsdonk – SV Reeshof

Na de 1-2 zege bij SVG had Raamsdonk weer aansluiting met de directe concurrenten, maar gezien het programma van deze dag kon Raamsdonk zich tegen SV Reeshof eigenlijk geen puntenverlies veroorloven. SV Reeshof daarentegen stond stevig op de zesde plaats en kan het seizoen freewheelend uitspelen. Er waaide een stevige wind over Den Uilendonck en dat zorgde er voor dat het lastig voetballen was. Raamsdonk startte met de wind tegen en kreeg al in de 6e minuut een grote mogelijkheid, maar de doelman van SV Reeshof wist de inzet van Mark Roodenburg met een knappe reflex te keren. Al na acht minuten moest verdediger Daan v.d. Pluijm wegens een blessure naar de kant, waardoor trainer Ricardo Aguado gedwongen werd een en ander om te zetten. Even stond de organisatie niet goed en daar profiteerde SV Reeshof optimaal van. Het was Tom Siliakus die vrije doorgang tot het doel kreeg en in de 10e minuut voor de 0-1 zorgde. Twee minuten later had Raamsdonk pech dat de inzet van Frank Schellekens van de lijn werd gehaald, maar men kwam in de tegenstoot ook goed weg dat het niet 0-2 werd. In het verdere verloop van de eerste helft wisten beide teams geen kansen meer te creëren en met een 0-1 stand zochten de spelers de kleedkamer op.

Na rust had Raamsdonk de wind in de rug en kreeg al na acht minuten een mooie kans. Een vrije trap van Dennis Raats werd door Lars van Strien prima ingekopt, maar ook nu wist de keeper de bal net voor de lijn te keren. SV Reeshof werd hierna gevaarlijk en het was aan goed keeperswerk van Ralph Blankers te danken dat de score niet hoger op liep. SV Reeshof kreeg in een tijdsbestek van tien minuten drie 100% kansen, maar men stuitte steeds op de Raamsdonkse doelman. In de 71e minuut was het dan toch raak, Koen van Otterlo scoorde namens SV Reeshof de 0-2. Twee minuten later gloorde er weer hoop voor Raamsdonk. Jordi v.d. Korput werd binnen de zestien aangetikt en Marvin Blom zorgde vanaf de stip voor de aansluitingstreffer, 1-2. In een alles of niets poging ging Raamsdonk in de slotfase op zoek naar de gelijkmaker, maar men liep in de 87e minuut helaas in het mes van de op de counter loerende bezoekers. Het was Stievie Semil die de stand naar 1-3 tilde. Raamsdonk toonde echter veerkracht en kreeg in de 88e minuut wederom een pingel nadat Jordi v.d. Kruijssen door de doelman was neergehaald. Ook nu was Marvin Blom trefzeker, 2-3. Met nog een paar minuten op de klok nam Raamsdonk alle risico’s en dat liep helaas verkeerd af. Naast de beslissende 2-4 van Marcel Donders kreeg Thomas v.d. Pluijm een rode kaart wegens een te felle actie richting de keeper. Door deze nederlaag staat Raamsdonk nog vaster op een plaats richting nacompetitie. Komende zondag gaat Raamsdonk op bezoek bij Nieuwkuijk, aanvang 14.30 uur.

Opstelling Raamsdonk: Ralph Blankers, Robert van Dorst, Aäron v.d. Korput, Daan v.d. Pluijm (Frank Schellekens), Jordi v.d. Kruijssen, Lars van Strien (Thomas v.d. Pluijm), Justin van Strien, Mark Roodenburg, Pieter van Dorst (Dennis Raats), Jordi v.d. Korput, Marvin Blom

Opstelling SV Reeshof: Wouter Staats, Lars Temminck, Thomas Staats, Roy Staps, Stievie Semil, Bjorn Elen, Tom Siliakus, Tim Snijders (Marcel Donders), Sander Schellen, Niels Mutsaers, Koen van Otterlo