Scheidsrechter

Aartsen, B.

Accommodatie

Onbekend

Na twee jaar van afwezigheid keert Raamsdonk komend seizoen terug in de 4e klasse! Op donderdagavond 26 mei werd de returnwedstrijd tegen Irene’58 gespeeld en ook deze wedstrijd werd, evenals de eerste wedstrijd, met 2-0 gewonnen. De flessen champagne mochten worden ontkurkt en na een ritje door het dorp op de “platte kar” kon het feest beginnen. Raamsdonk bekroonde een ijzersterk seizoen met een meer dan verdiende promotie naar de 4e klasse.

Raamsdonk - Irene’58

De basis voor promotie werd in feite al in Den Hout gelegd. Op zondag 22 mei werd daar de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen Irene’58 gespeeld. Onder erg natte omstandigheden drukte Raamsdonk in de tweede helft door en won verdiend met 2-0. Gezien het spelbeeld van deze wedstrijd was iedereen er eigenlijk wel van overtuigd dat het nu niet meer mis mocht gaan en ook Irene’58 leek zich er al mee verzoend te hebben. Toch was dat laatste zeker niet het geval. De opkomst van de spelers werd ook nu weer opgeluisterd met flink wat vuurwerk, fakkels en spandoeken en dat zorgde voor een mooi decor voor deze belangrijke finale. De spanning was van de gezichten van de Raamsdonk-spelers af te lezen, als dit maar niet zijn weerslag op de wedstrijd zou hebben. Irene’58 had haar opstelling aangepast en de lange Co Caron stond in de spits gepositioneerd. De bedoelingen van de tegenstander waren dus duidelijk, men wilde met opportunistisch voetbal een snelle voorsprong forceren. De verdedigers van Raamsdonk, Aäron v.d. Korput, Thomas v.d. Pluijm, Robert van Dorst en Jordi v.d. Kruijssen speelden echter geconcentreerd en gaven geen enkele ruimte weg. Dat gaf rust en van daaruit kon Raamsdonk zelf gaan voetballen. Na twintig minuten spelen was Raamsdonk zelfs heel dicht bij de openingstreffer. Na een steekpass van Marvin Blom kwam Jurre van Laarhoven alleen voor de keeper te staan, maar een uitgestoken been van de doelman voorkwam een doelpunt. Zeven minuten later werd hij echter toch geklopt. Na een passje met de buitenkant van de voet van wederom Marvin Blom kwam de bal voor de voeten van Jurre van Laarhoven. Hij nam de bal vol op zijn pantoffel en onhoudbaar verdween de bal in de linkerhoek, 1-0, Den Uilendonck “ontplofte”, de ontlading bij de spelers en supporters was groot. Tot aan de rust gebeurde er verder niet veel meer, Raamsdonk had controle over de wedstrijd. Met name het middenveld, dat werd gevormd door Justin van Strien, Thijn de Bont en Lars van Strien, speelde ijzersterk.

Na rust was de wedstrijd al snel gespeeld. In de 50e minuut speelde Luuk Nieuwesteeg zijn directe tegenstander uit en gaf op tijd af aan Jurre van Laarhoven. Met een bekeken wippertje zette hij Justin van Strien vrij voor doel, die vervolgens geen moeite had om raak te schieten, 2-0. De opluchting was groot, promotie zat met deze stand wel in de knip. Toch gaf Irene’58 zich nog niet gewonnen. In de 53e minuut moest keeper Ralph Blankers zich tot het uiterste strekken na een achterwaartse omhaal van een Irene’58-speler. Ook de corner die hier uit voortkwam leverde gevaar op, maar gelukkig kon Jordi v.d. Kruijssen de bal net voor de lijn wegwerken. Hierna kreeg Irene’58 nog een paar mogelijkheden, maar steeds stond Ralph Blankers zijn mannetje. In de 67e minuut kregen de bezoekers de aansluitingstreffer in de schoot geworpen, althans die kant leek het wel op te gaan nadat de scheidsrechter voor een overtreding had gefloten en zonder aarzeling naar de stip wees. Verbazing alom en gelukkig was de assistent-scheidsrechter wel bij de les en wees de leidsman er op dat de overtreding toch echt buiten de zestien was begaan. De toegekende vrije trap leverde vervolgens geen enkel gevaar op. Bij Raamsdonk kwamen drie verse krachten binnen de lijnen en Frank Schellekens, Eranio Paulus en Jordi v.d. Korput zorgden ook voor nieuwe impulsen, maar de echte scherpte was er bij iedereen wel vanaf. Het wachten was op het eindsignaal, echter door een paar blessuregevallen kwam er toch behoorlijk wat tijd bij. Maar eindelijk kwam dan toch het verlossende fluitsignaal. Groot was de vreugde bij iedereen met een blauwwit hart. Gehuld in speciale shirts klommen de spelers en kaderleden meteen op de “platte kar” voor een rondrit door het dorp en na terugkomst werden ze in de kantine als helden ontvangen. Het feestje zou nog tot in de late uurtjes worden gevierd. Raamsdonk zorgde met deze promotie voor een mooie mijlpaal in de historie van de vereniging en dat ook nog eens in het jaar waarin het 75-jarig jubileum werd gevierd. Het was toch al een bijzonder seizoen met de wedstrijd tegen de ex-internationals en nu aan het eind dus de promotie naar de 4e klasse. Een meer dan verdiende promotie! Ricardo Aguado werd aan het begin van dit seizoen aangesteld als nieuwe trainer en samen met zijn staf ging hij aan de slag om de doelstelling, het behalen van een periodetitel, te realiseren. De eerste periode verliep nog een beetje stroef met twee verloren wedstrijden en een gelijkspel, maar hierna begon het te “lopen”. De tweede periodetitel was op het nippertje voor Raamsdonk, men bleef Dussense Boys met een verschil van één doelpunt voor en ook in de derde periode speelde Raamsdonk een hoofdrol. Na de winst op zowel DVVC als DEVO ging Raamsdonk zelfs meedoen om het kampioenschap, maar helaas kwam men op de voorlaatste speeldag tegen Barca niet verder dan een 2-2 gelijkspel, waardoor DEVO twee punten uitliep en zich in de laatste wedstrijd tot kampioen van de 5e klasse B mocht kronen. Voor Raamsdonk bleef het toetje van de nacompetitie over en men keek daar met veel vertrouwen naar uit. En terecht, zo is gebleken! Het seizoen zit er nu op, het is tijd voor de zomerstop, waarin iedereen zich weer kan opladen voor de nieuwe competitie. Prettige vakantie!

Opstelling Raamsdonk: Ralph Blankers, Robert van Dorst, Aäron v.d. Korput, Thomas v.d. Pluijm, Jordi v.d. Kruijssen, Lars van Strien, Justin van Strien, Thijn de Bont (Jordi v.d. Korput), Luuk Nieuwesteeg (Frank Schellekens), Jurre van Laarhoven (Eranio Paulus), Marvin Blom

Opstelling Irene'58: Alex Smekens, Luuk Kops (Erwin v.d. Vuurst), Marcel van Rodijnen, Erik v.d. Boogaard, Wesley van Arendonk, Joey Boelaars, Nicky Molenaar, Co Caron, Pascal Dingenouts (Dennis van Halderen), Gijs Kieboom, Koen Martens), Joeri v.d. Kieboom