93'

Mannen zondag, 1, 5e klasse B

28 februari 2016 14:30

Hendrix, L.

Uiteindelijk kende Raamsdonk, gezien de uitslag, geen problemen met OVV’67. Op slag van rust werd de ban gebroken en na rust liep Raamsdonk eenvoudig uit naar 0-4.

OVV’67 - Raamsdonk

Het was lastig voetballen op het knollenveld in Oosteind en het is dan ook voor de thuisclub geen overbodige luxe dat het hoofdveld door de gemeente Oosterhout zo spoedig mogelijk wordt aangepakt. Daar kwam ook nog bij dat er een stevige wind waaide en daar had Raamsdonk, dat de eerste helft met de wind tegen voetbalde, duidelijk moeite mee. Raamsdonk startte erg tam, veel ballen werden onnodig bij de tegenstander ingeleverd en na vijf minuten kreeg OVV’67 een eerste mogelijkheid uit een corner, maar gelukkig ging de bal voorlangs. De thuisploeg had in het eerste kwartier lichtjes de overhand, maar hierna kwam Raamsdonk beter in het spel en in de 22e minuut mocht Marvin Blom alleen op het doel afgaan. Net voor de zestien werd hij onreglementair gestuit en de OVV’67-verdediger mocht van geluk spreken dat het slechts bij geel bleef. De toegekende vrije trap werd door Justin van Strien net naast geschoten. Raamsdonk werd feller, OVV’67 moest steeds vaker aan de noodrem trekken en dat kwam de thuisploeg voor rust al op vier gele kaarten te staan. In de 41e minuut moest keeper Ralph Blankers zich strekken na een van richting veranderd schot en dat was wel zo’n beetje het enige gevaar voor rust. Net op het moment dat de toeschouwers de warme kantine wilden opzoeken, sloeg Raamsdonk toe. Na een actie in de zestien werd Marvin Blom gevloerd en de terecht toegekende penalty werd door hem zelf benut, 0-1.

Na rust had Raamsdonk de wind in de rug en dat voetbalde toch een stuk makkelijker. In de 48e minuut kwam Marvin Blom een teenlengte te kort na een inzet van Luuk Nieuwesteeg en vier minuten later had laatstgenoemde pech toen zijn inzet op de lijn nog werd weggewerkt. Raamsdonk kreeg kansen genoeg, maar verzuimde deze uit te spelen. Toch kwam in de 51e minuut de bevrijdende tweede treffer. Jurre van Laarhoven trok de zestien in en ook hij werd daar onderuit gehaald, wat weer een terechte penalty opleverde. Nu voltrok Jurre het vonnis zelf, 0-2. OVV’67 was niet meer bij machte het tij te doen keren en Raamsdonk ging op jacht naar een hogere score. Deze zou pas in de slotfase tot stand komen. Invaller Sven Kerst stond in de 90e minuut op de juiste plaats om de bal van dichtbij binnen te tikken en dit kunstje flikte hij drie minuten later nog eens, zodat er uiteindelijk toch een mooie eindstand van 0-4 op het scorebord kwam te staan. Wederom had Raamsdonk een belangrijke hobbel genomen in de strijd om de 2e periodetitel. Komende zondag reist Raamsdonk af naar Dordrecht om het daar op te nemen tegen SC Amstelwijck, aanvang 14.30 uur.

Opstelling OVV'67: Dennis den Uijl, Jesse van Bijnen, Tim v.d. Berg, Jelle Lambregts, Joren Rombouts, Danny v.d. Heuvel, Koen Rombouts, Merijn Snijders, Patrick Sebregts, Emiel Hell (Jordy de Wit), Tim Hell (Otto van Bennekom)

Opstelling Raamsdonk: Ralph Blankers, Robert van Dorst, Aäron v.d. Korput, Thomas v.d. Pluijm, Jordi v.d. Kruijssen, Lars van Strien, Jordi v.d. Korput (Frank Schellekens), Justin van Strien, Luuk Nieuwesteeg (Sven Kerst), Jurre van Laarhoven, Marvin Blom