47'

Mannen zondag, 1, 5e klasse B

25 oktober 2015 14:30

Peters, R.J.M.

Raamsdonk leed tegen Barça haar eerste nederlaag in deze competitie. Raamsdonk kwam nog wel goed uit de startblokken en stond al na vijf minuten op voorsprong. Hierna nam Barça de regie over en scoorde voor rust tweemaal. Direct na rust werd het 3-1. Raamsdonk was niet bij machte het tij nog te keren en zeker niet meer toen een kwartier na rust Raamsdonk met tien man verder moest.

Barça - Raamsdonk

Barça speelde afgelopen seizoen nog in de 4e klasse, maar door een strafmaatregel van de KNVB werd dit team teruggezet en moest men opnieuw beginnen in de 5e klasse. Barça had evenals Raamsdonk nog geen wedstrijd verloren en stond slechts op twee punten achterstand. Raamsdonk kon bij een overwinning goede zaken doen, men zou dan namelijk op gelijke hoogte komen met de koplopers DVVC en DEVO. De start was veelbelovend, al na vijf minuten kwam Raamsdonk op voorsprong. Jurre van Laarhoven werd op de punt van de zestien gevloerd en de vrije trap van Justin van Strien werd door Frank Schellekens met het hoofd afgerond, 0-1. Direct hierop kreeg Marvin Blom een ideale kans op 0-2, maar via de voeten van de keeper ging de bal toch nog naast. Hierna nam Barça de touwtjes stevig in handen, de druk op Raamsdonk werd flink opgevoerd en dit resulteerde al na vijf minuten in de gelijkmaker. In eerste instantie wist keeper Ralph Blankers nog voor redding te zorgen, echter op de rebound van Kasthuran Chelliah was hij kansloos, 1-1. Barça probeerde door te drukken en de technisch vaardige voorhoede kreeg diverse goede mogelijkheden, maar met uitstekend keeperswerk hield Ralph Blankers Raamsdonk op de been. Toch kon ook hij in de 22e minuut de, verdiende, voorsprong van Barça niet voorkomen. De schoonheid van dit doelpunt van Bader Boughardaine zat hem in enkele knappe typische zaalvoetbalbewegingen. Raamsdonk had het moeilijk, kon de bal niet lang in de ploeg houden, maar dat was uiteraard ook de verdienste van Barça. Gelukkig bleef de schade voor rust beperkt tot 2-1.

Na rust was het eigenlijk al snel gedaan. Twee minuten na de aftrap was het wederom Kasthuran Chelliah die met een schuiver in de verre hoek de voorsprong voor Barça uitbouwde tot 3-1. Voor Raamsdonk zat er niet veel anders op dan te voorkomen dat de marge nog verder op zou lopen, maar ook dat werd na een kwartier al een moeilijke opgave. Jordi v.d. Korput, met al een gele kaart op zak, maakte op het middenveld een overtreding. Op zich niks bijzonders, dit soort overtredingen worden vaak onbestraft gelaten, zeker als al bekend is dat de speler in kwestie op “scherp” staat. Echter nu toonde scheidsrechter Peters, met een rapporteur langs de lijn, geen clementie en gaf hem zijn tweede gele kaart. Met tien man was er voor Raamsdonk geen eer meer te behalen. Barça geloofde het verder ook wel en maakte geen aanstalten de druk op Raamsdonk verder op te voeren. Zo bleef het bij 3-1. De overwinning voor de Bredanaars was verdiend en door dit resultaat neemt men de derde plaats over van Raamsdonk. Aanstaande zondag kan Raamsdonk zich revancheren als Dussense Boys op bezoek komt.

Opstelling Barca: Eloy Jacobs, Hassan Lammou (Kainy Joseph), Sidney Raphaela, Ayoub Naqqadi, Nouredine El Kaddouri, Amir Boudazra, Bader Boughardaine, Richel Nicia (Farley Marchena), Rachid Zaha (Manuel Ferreira da Silva), Kasthuran Chelliah, Amine Bakbachi

Opstelling Raamsdonk: Ralph Blankers, Robert van Dorst, Lars van Strien, Ivo Kuijpers, Jordi v.d. Kruijssen, Frank Schellekens, Luuk Nieuwesteeg, Justin van Strien (Eranio Paulus), Marvin Blom (Aäron v.d. Korput), Jordi v.d. Korput, Jurre van Laarhoven (Marc v.d. Meeren)