Scheidsrechter

Keizer, J.A.F. de

Accommodatie

Onbekend

De 0-3 uitslag bij Raamsdonk – Achtmaal doet vermoeden dat het een makkie was voor de gasten. Niets was echter minder waar. Tot de 0-1 was het duel volledig in evenwicht, maar hierna was Achtmaal zeer effectief in de counter en liep uit naar een ruime score.

Raamsdonk - Achtmaal

Het leek wel lente! De zon scheen volop, waardoor het aangenaam toeven was op Den Uilendonck. Een blik op de ranglijst leerde dat Achtmaal één puntje onder Raamsdonk stond, dus was het zaak dit verschil te handhaven of liefst nog te vergroten. Voortvarend ging Raamsdonk van start en al na zeven minuten kreeg Raamsdonk via Jordi v.d. Korput een eerste goede mogelijkheid. Jordi kreeg even de ruimte van zijn directe tegenstander, maar profiteerde daar helaas niet van. Hierna was het duel volledig in balans. Er stonden twee hardwerkende teams op het veld die elkaar weinig toegaven. De verdediging van zowel Raamsdonk als Achtmaal stond goed opgesteld en kansen waren er nauwelijks. Op slag van rust kreeg Achtmaal nog een hele beste mogelijkheid. Op vijf meter van het doel mocht een speler van Achtmaal vrij uithalen, maar met een prima reflex verwerkte keeper Ralph Blankers zijn inzet tot corner.

Na rust kreeg de wedstrijd al snel een andere wending. In de 48e minuut stonden de spelers van Raamsdonk bij een vrije trap naar elkaar te kijken waarbij Lars Kools namens de gasten de lachende derde werd. Met een ferme kopbal liet hij het net bollen, 0-1. Na twee minuten kreeg Raamsdonk al een mogelijkheid om langszij te komen. Jurre van Laarhoven kapte zich knap vrij, maar zag zijn schot net voorlangs gaan. Drie minuten later was er weer een hachelijk moment voor het doel van Achtmaal, maar wederom kon net niet het beslissende tikje worden gegeven. Raamsdonk bleef druk uitoefenen en in de 61e minuut gaf de net ingevallen Bram Baas goed af op Jurre van Laarhoven, maar helaas ging zijn schot rakelings over. Tien minuten later kreeg Luuk Nieuwesteeg, die na een periode van blessureleed zijn rentree maakte, een nog betere mogelijkheid. Uit de kluts schoot hij van dichtbij op het doel, maar nu kon de doelman van Achtmaal zijn inzet nog met zijn voeten keren. In deze fase verdiende Raamsdonk zeer zeker de gelijkmaker, maar net dat beetje geluk ontbrak. Sterker nog, uit één van de spaarzame uitvallen van Achtmaal werd het in de 73e minuut zelfs 0-2. Invaller Gertjan van Nispen stoomde op en met een verwoestend schot liet hij Ralph Blankers kansloos. Twee minuten later viel het doek voor Raamsdonk definitief. Bij een wederom goed uitgevoerde counter stond Vasile Alexandru Luca klaar om af te ronden, 0-3. In het laatste kwartier kwam er geen verandering meer in deze stand. Raamsdonk moest toezien dat door dit resultaat Achtmaal een plaatsje op de ranglijst is gestegen ten koste van de gastheren. Komend weekend heeft Raamsdonk geen competitieverplichtingen, op  22 maart gaat men op bezoek bij DEVO in Bosschenhoofd.

Opstelling Raamsdonk: Ralph Blankers, Robert van Dorst, Mike Vermeer, Jeffry Bek (Bram Baas), Alan Koomans v.d. Dries, Koen Nieuwesteeg, Justin van Strien, Jordi v.d. Korput, Jurre van Laarhoven, Lars van Strien, Luuk Nieuwesteeg

Opstelling Achtmaal: Roy Nouws, Ralph Mertens, Rick Jacobs, Martijn Kuijstermans, Niek Elst, Maurice van Meel, Michael van Aert (Niels Dictus), Joep Mensen (Stefan Mertens), Johnny Kustermans (Gertjan van Nispen), Lars Kools, Vasile Alexandru Luca