36'

Mannen zondag, 1, 5e klasse B

1 maart 2015 14:30

Ozel, B.

Raamsdonk kwam tegen hekkensluiter TPO met de schrik vrij. Na een vroege voorsprong liet Raamsdonk TPO weer terug in de wedstrijd komen. Een kwartier voor tijd werd het 1-2 en deze minimale voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.

TPO - Raamsdonk

Na twee nederlagen op rij snakte Raamsdonk naar een overwinning. Hekkensluiter TPO uit Moerdijk leek een ideale tegenstander te zijn voor een driepunter, maar eenvoudig zou het zeker niet worden. Op het kale sportpark De Klaverweide waaide een stevige wind en dat maakte het lastig voetballen. TPO nam het initiatief en al na vijf minuten moest verdediger Niels van Strien handelend optreden bij een snelle uitbraak van TPO. Twee minuten later kreeg Raamsdonk het openingsdoelpunt in de schoot geworpen. Een foutje werd genadeloos afgestraft. Lars van Strien onderschepte de bal en bediende de volledig vrijstaande Jurre van Laarhoven op maat. Met een bekeken schuiver schoot hij de bal via de binnenkant van de paal in het doel, 0-1. Deze snelle goal zou bevrijdend moeten werken en ook het sein zijn om door te drukken. Helaas gebeurde het tegenovergestelde. Raamsdonk liep achteruit en gaf te veel ruimte weg aan haar tegenstander. Nu was het niet zo dat TPO echt gevaarlijk was en kansen werden er dan ook niet gecreëerd. Toch kwam TPO in de 36e minuut uit het niets op gelijke hoogte. Een diepe bal werd gedragen door de wind en viel achter de verdediging van Raamsdonk. Vrij voor doel liet Kees Santbergen zich dit buitenkansje niet ontnemen, 1-1. Raamsdonk kon weer opnieuw beginnen en een minuut later zat men er heel dichtbij. Na een goede actie van Bram Baas kwam Marcel v.d. Kieboom slechts een paar centimeter te kort.

In de tweede helft speelde Raamsdonk met de wind in de rug en al na vier minuten werd Jurre van Laarhoven gelanceerd, maar ten onrechte werd hij wegens buitenspel teruggefloten. De druk op de verdediging van TPO werd wel opgevoerd, maar verder dan een paar schoten vanuit de tweede lijn kwam Raamsdonk niet. In de 71e minuut kreeg Lars van Strien een mooie kans nadat Jurre van Laarhoven zijn directe tegenstander knap had uitgespeeld, maar ook nu werd het doel niet gevonden. Zes minuten later was het echter wél raak. Een afgeslagen bal werd door Jordi v.d. Korput opnieuw in de doelmond gebracht en van dichtbij kopte Lars van Strien tegendraads raak, 1-2. Dit doelpunt zou de rust in het spel van Raamsdonk terug moeten brengen, maar dat was zeker niet het geval. TPO ging opportunistisch spelen en Raamsdonk kreeg daardoor wel meer ruimte om te counteren, maar steeds werden de verkeerde keuzes gemaakt. De bevrijdende derde treffer kwam er niet, waardoor Raamsdonk het zich onnodig moeilijk maakte. TPO kreeg in de slotfase nog een paar vrije trappen op de helft van Raamsdonk, maar daar kwam ook geen gevaar uit voort. Enigszins opgelucht werd het eindsignaal gehaald en Raamsdonk mocht eindelijk weer eens de zoete smaak van een overwinning proeven.

Opstelling TPO: Mitchel Hollemans, Lars Bijleveld, Kevin Dudok, Tijn Schoones, Kenny de Vormer (Jürgen Gimbrere), Mark Behr, Martijn van Hoven, Alan Akwero, Kees Santbergen, Sander Kortsmit, Jeroen van Gils

Opstelling Raamsdonk: Ralph Blankers, Robert van Dorst, Mike Vermeer, Jeffry Bek, Niels van Strien (Marcel v.d. Kieboom), Koen Nieuwesteeg, Alan Koomans v.d. Dries, Jordi v.d. Korput (Marc v.d. Meeren), Jurre van Laarhoven, Lars van Strien, Bram Baas (Justin van Strien)