Scheidsrechter

Kayaoglu, H.

Accommodatie

Onbekend

Raamsdonk boekte in Achtmaal uiteindelijk een maximaal haalbaar resultaat. Tegen de plaatselijke v.v. keek men al binnen het kwartier tegen een 2-0 achterstand aan. Na de aansluitingstreffer kwam Raamsdonk voor rust nog met tien man te staan en leek het een hele moeilijke middag te gaan worden. Na rust toonde Raamsdonk echter karakter en trok de stand toch nog gelijk, 2-2.

Achtmaal - Raamsdonk

Het was Oktoberfest bij Achtmaal en misschien zaten de spelers van Raamsdonk met hun gedachten al bij de derde helft. Men begon namelijk bijzonder slap aan de wedstrijd en in no time keek Raamsdonk al tegen een achterstand aan. Bij de eerste de beste aanval kon de voorzet vanaf links van dichtbij door Lars Kools worden binnengekopt, 1-0. Achtmaal was veel feller en Raamsdonk moest lijdzaam toezien hoe het doel van Ralph Blankers regelmatig onder vuur werd genomen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de score in de 12e minuut werd opgevoerd. Bij een corner ontstond er een scrimmage voor het doel van Raamsdonk en Michael van Aert zorgde van dichtbij voor een comfortabele 2-0 voorsprong, althans die kant leek het wel op te gaan. Achtmaal liet de teugels echter iets vieren en prompt kwam de aansluitingstreffer op het scorebord. In de 19e minuut zette Justin van Strien met een steekpass Luuk Nieuwesteeg vrij voor doel en met een strakke schuiver verschalkte hij de keeper, 2-1. Raamsdonk was weer helemaal terug in de wedstrijd en vijf minuten later had Alan Koomans v.d. Dries pech dat zijn schot maar rakelings over ging. Raamsdonk nam langzaam maar zeker het initiatief over, maar een lelijke streep door de rekening volgde in de 35e minuut. Vooraf was er door de leiding van Raamsdonk nog zo op gehamerd dat de scheidsrechter geen commentaar duldde, maar Alan Koomans v.d. Dries reageerde vanuit de emotie tot tweemaal toe en kon dus met twee gele kaarten op zak vertrekken. Natuurlijk dupeerde hij met deze actie zijn team, aan de andere kant was het bijzonder flauw van de scheidsrechter om op deze manier zijn gezag te laten gelden. Met een man minder én een 2-1 achterstand leek Raamsdonk voor een moeilijke, zo niet onmogelijke opgave te staan. Toch werd voor rust al duidelijk dat Achtmaal moeite had met deze overtalsituatie. Na rust schakelde Raamsdonk een tandje bij. Achtmaal was niet bij machte om de vrije man te vinden en aan het spel was het niet te zien dat men met een mannetje meer in het veld stond. In de 56e minuut volgde een eerste waarschuwing. Marc v.d. Meeren speelde zich knap vrij, maar zag zijn inzet in de handen van de keeper belanden. In de 62e minuut kreeg Raamsdonk een vrije trap op zo’n twintig meter van het doel. Het schot van Wesley Severins was echter niet krachtig genoeg, maar acht minuten later kreeg hij een herkansing en nu was het wél raak. De Achtmaal-doelman had onvoldoende zicht op zijn inzet en via zijn handen verdween de bal in het doel, 2-2. Achtmaal probeerde in de resterende twintig minuten nog wel iets te forceren, maar verdedigend stond Raamsdonk goed en behoudens wat afstandschoten kwam Raamsdonk niet meer in de problemen. Het bleef bij 2-2 en gezien het wedstrijdverloop, met een vroege achterstand én een rode kaart, moest Raamsdonk zich tevreden stellen met dat ene puntje. Enigszins opgelucht zocht men dan ook de kleedkamer op om even later terug te keren voor het Oktoberfest in de kantine van Achtmaal, die geheel in stijl was aangekleed in blauwwitte kleuren……

Opstelling: Ralph Blankers, Niels van Strien, Ivo Kuijpers, Jeroen Bink, Alan Koomans v.d. Dries, Wesley Severins, Marcel v.d. Kieboom, Lars van Strien, Marc v.d. Meeren, Justin van Strien (Mike Vermeer), Luuk Nieuwesteeg