52'

Mannen zondag, 1, 5e klasse B

5 oktober 2014 14:30

Pijnenburg, M.G.A.

Raamsdonk begon tegen SAB pas te voetballen op het moment dat het eigenlijk al te laat was. Bij rust was het nog 0-0, maar na de thee kwam SAB binnen twee minuten op een 2-0 voorsprong. Hierna werd Raamsdonk wel sterker maar wist pas in de 76e minuut tot de aansluitingstreffer te komen. Het verwachte offensief bleef uit omdat Raamsdonk in de slotfase met tien man kwam te staan.

SAB - Raamsdonk

SAB (Sint Anna Boys) had voorafgaande aan deze wedstrijd evenveel punten als Raamsdonk en ook het doelsaldo was gelijk. Beide teams hadden zeker belang bij een goed resultaat, immers de winnaar mocht aanklampen bij de kopgroep. SAB was hier blijkbaar meer van doordrongen dan Raamsdonk, direct na het beginsignaal kreeg men namelijk al een grote kans. De spits van SAB werd de diepte ingestuurd, maar maakte gelukkig voor Raamsdonk een verkeerde keuze waardoor de inzet naast ging. De druk van SAB hield aan en Raamsdonk kon eigenlijk alleen maar tegenhouden. Na een kwartiertje ontstond er voor Raamsdonk iets meer ruimte en prompt kreeg Marc v.d. Meeren een mooie kans, maar zijn schot belandde in de handen van de keeper. Even later claimde Raamsdonk een penalty nadat Luuk Nieuwesteeg binnen de zestien onderuit werd getrokken, maar scheidsrechter Pijnenburg, die er steeds bovenop zat, zag het anders en liet doorspelen. Na 25 minuten moest Robert van Dorst wegens een blessure naar de kant, hij werd vervangen door Alan Koomans v.d. Dries. In het laatste kwartier voor rust werd SAB weer sterker en kreeg in de 32e minuut een mogelijkheid na balverlies op het middenveld wat alleen ten koste van een overtreding kon worden gecorrigeerd. De toegekende vrije trap op de rand van de zestien verdween via de muur over het doel. Er werd voor rust niet gescoord, maar dat zou snel veranderen. Het was SAB dat na de pauze wederom fel uit de startblokken schoot en nu was men na vijf minuten wel succesvol. Een schuiver van Rick Mertens verdween in de 50e minuut in de verre hoek, 1-0. Deze score kon twee minuten later zelfs worden uitgebreid, nota bene uit een corner voor Raamsdonk! Teveel Raamsdonk-spelers stonden op dat moment voor de bal en met een snelle uitbraak zorgde Nizar Abou Ennajat voor de 2-0. Raamsdonk leek nog op tijd te beseffen dat er uit een ander vaatje getapt moest gaan worden en ging aanvallender spelen. In de 57e minuut kreeg Lars van Strien de eerste serieuze kans, maar helaas ging zijn schot naast het doel. De druk hield aan, maar het was wel oppassen voor de snelle uitbraken van SAB en éénmaal was men dichtbij een derde treffer, maar gelukkig kon keeper Ralph Blankers erger voorkomen. In de 76e minuut kwam de aansluitingstreffer op het scorebord en twee jeugdige invallers stonden aan de basis. Justin van Strien, vanaf de 50e minuut in het veld, gaf vanaf rechts een knappe voorzet, waarna Luuk Nieuwesteeg met een handig overstapje Jurre van Laarhoven vrij voor doel zette. Jurre, die tien minuten eerder was ingevallen, liet de keeper kansloos en maakte de 2-1. Hierna ging Raamsdonk alles of niets spelen en de druk werd flink opgevoerd. SAB liep achteruit en Raamsdonk kreeg het gevoel dat er nog wel een gelijkspel in zou zitten. Zover kwam het helaas niet. In de slotfase moest Raamsdonk namelijk met tien man verder. Bij een uitbraak van SAB in de 81e minuut kon Ivo Kuijpers niets anders doen dan aan de “noodrem” trekken. Door zijn touché kwam de spits van SAB ten val en omdat hier sprake was van een doorgebroken speler moest Ivo met rood van het veld. Raamsdonk probeerde er nog wel het beste van te maken, maar SAB maakte goed gebruik van de ontstane ruimte en had in de resterende tijd de score nog kunnen opvoeren, maar twee goede kansen werden om zeep geholpen. Het bleef 2-1 en reëel gezien waren de drie punten voor SAB verdiend. Raamsdonk speelde te slordig en gooide pas na de treffers van SAB de schroom van zich af. Helaas was dit te laat om het SAB nog echt moeilijk te maken.

Opstelling: Ralph Blankers, Robert van Dorst (Alan Koomans v.d. Dries), Mike Vermeer, Ivo Kuijpers, Niels van Strien, Jeroen Bink (Jurre van Laarhoven), Lars van Strien, Marc v.d. Meeren (Justin van Strien), Jordi v.d. Korput, Luuk Nieuwesteeg, Wesley Severins