0 - 2

Mannen zondag, 1, 5e klasse B

7 september 2014 14:30

Michielsen, H.C.A.

Raamsdonk kende een prima seizoenstart in de 5e klasse B. Tegen PCP ging Raamsdonk met een 2-0 voorsprong de rust in. Na rust kreeg ook PCP enkele goede mogelijkheden, maar wist deze niet te verzilveren. Raamsdonk daarentegen weigerde de wedstrijd definitief in het slot te gooien, waardoor het wel spannend bleef. Gescoord werd er evenwel niet meer en drie belangrijke punten gingen mee naar Raamsdonk.

PCP - Raamsdonk

Beide teams speelden voor het laatst in het seizoen 2010/2011 tegen elkaar, dat was toen nog in de 4e klasse. Inmiddels speelt PCP al enkele jaren in de 5e klasse, een klasse die voor Raamsdonk compleet nieuw is met een flink aantal onbekende tegenstanders. Op sportpark Lage Kant was het voor de toeschouwers lekker toeven onder een heerlijk zonnetje. De Raamsdonk-spelers dachten daar misschien ook van te kunnen genieten en waren in de beginfase nog niet goed bij de les. Het gevaar van PCP kwam vanaf rechts en daar kwam men een aantal keer dreigend door met als resultaat een paar scherpe voorzetten die gelukkig wel steeds door keeper Ralph Blankers konden worden onderschept. Na wederom een gevaarlijk moment voor het doel van Raamsdonk werd PCP in de 19e minuut in de omschakeling geklopt. Ralph Blankers zette met een snelle spelhervatting Jeroen Bink aan het werk en met een knappe pass werd vervolgens Luuk Nieuwesteeg in stelling gebracht, die de bal onder de keeper door in het doel schoot, 0-1. Een minuut later werd Marc v.d. Meeren de diepte ingestuurd en kwam oog in oog met de PCP-keeper te staan, maar laatstgenoemde kon de bal nog net blokken. Zo herstelde Raamsdonk zich van een zwakke beginfase, maar van een echt veldoverwicht was zeker nog geen sprake. Toch werd in de 30e minuut de score verdubbeld. De kopbal van Marc v.d. Meeren leek al doeltreffend te zijn, maar de PCP-doelman kon de bal nog met een uiterste krachtsinspanning tot corner verwerken. Uit deze corner werd hij echter wél geklopt, de afgeslagen bal werd door Jordi v.d. Korput binnen geschoten, 0-2. Dit doelpunt zou bevrijdend moeten werken, maar toch zat er nog te weinig rust in het spel van Raamsdonk en te snel werd steeds de diepte gezocht. PCP kwam er af en toe ook dreigend uit en op slag van rust voorkwam Ralph Blankers met een katachtige reflex de aansluitingstreffer.

Na rust werd Raamsdonk direct onder druk gezet en PCP kreeg meteen al een hele goede mogelijkheid, gelukkig kon Mike Vermeer nog net op tijd voor opruiming zorgen. Door de speelwijze van PCP kreeg Raamsdonk wel meer ruimte en na zo’n vijftien minuten leek Luuk Nieuwesteeg een vrije doortocht naar het doel te krijgen nadat hij het duel met de laatste man van PCP had gewonnen. Om onbegrijpelijke reden werd hij echter teruggefloten, er zou volgens de assistent-scheidsrechter sprake zijn van buitenspel….  Toch kreeg Raamsdonk hierna nog voldoende mogelijkheden en als de passing zuiverder zou zijn geweest, hadden de spitsen met regelmaat vrij voor het doel van PCP kunnen opduiken. Dat gebeurde helaas niet, als was Luuk Nieuwesteeg er in de 75e minuut weer dicht bij. Net voor het zestienmetergebied werd hij echter onderuit gehaald. Zijn directe tegenstander kwam er met een gele kaart genadig van af, de toekende vrije trap leverde helaas niets op. Ook Justin van Strien, die evenals Jurre van Laarhoven op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht maakte, kreeg een goede mogelijkheid na een mooie solo. Maar ook deze kans ging verloren. Bij PCP waren de krachten inmiddels wel wat weggevloeid, waardoor de zege van Raamsdonk niet meer in gevaar kwam. Drie belangrijke punten zaten in de knip.

Opstelling: Ralph Blankers, Robert van Dorst, Mike Vermeer, Jordi v.d. Korput, Jeroen Bink, Ivo Kuijpers, Alan Koomans v.d. Dries, Marc v.d. Meeren (67. Justin van Strien), Luuk Nieuwesteeg (79. Jurre van Laarhoven), Wesley Severins (46. Koen Nieuwesteeg), Lars van Strien