1 - 2

WDS'19 1 (zon)

4e klasse C

31 maart 2019 14:30

De weergoden waren ons deze middag weer goedgezind, al was dat aan de matige opkomst van het publiek niet te merken. Onze tegenstander, die de laatste weken goed draait, had er zin in en zette ons direct goed onder druk. Dat resulteerde al in de 4e minuut in een doelpunt van hun topschutter Abdul Avci, 0 – 1. Hierna zakte het peil van de wedstrijd danig, waardoor onze mannen makkelijk stand konden houden. De enigen die op konden vallen waren beide verzorgers omdat er regelmatig een speler geblesseerd op de grond lag, die dan opgelapt moest worden.  Om aan genoeg speelminuten te komen, moest de scheidsrechter er in de eerste helft maar liefst negen minuten bijtellen.

Na de rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Het enige verschil met de eerste helft zat hem in het aantal kaarten, die de scheidsrechter moest trekken. Omdat WDS’19 eigenlijk niet kon laten zien waarom het bovenin meedraait, zagen onze jongens de kans schoon om uit hun schulp te komen. Ook kon Jordi van der Kruijssen, die vanwege een vervelende blessure lange tijd uit de roulatie was, weer als laatste man worden ingebracht. Daardoor konden Marvin Blom en Daan van der Pluijm doorschuiven. Hiermee werd het duidelijk een gelijk opgaande partij, waarbij beide ploegen de nodige kansen kregen.

In de 80e minuut scoorde WDS’19 toch een doelpunt, maar deze treffer werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Iedereen dacht toen dat het bij die ene vroege voltreffer zou blijven, maar de scheidsrechter plakte er in de tweede helft zelfs tien minuten blessuretijd aan en in die tien minuten wisten beide ploegen toch nog te scoren. In de 93e minuut was het wederom hun topscorer Abdul Avci die doel trof, al was iedereen van Raamsdonk van mening dat het weer buitenspel was. Gelukkig kon twee minuten later Daan van der Pluijm de eretreffer voor Raamsdonk scoren, 1 – 2.