Facebook Toestaan Niet toestaan

Verslag Bekerwedstrijden Raamsdonk 2

21 september 2017 5:00

.

Na twee oefenwedstrijden tegen ONI en Were-Di was Raamsdonk 2 voorbereid voor de eerste poulefase van de bekercompetitie. De drie wedstrijden in de eerste poule werden dit jaar, in tegenstelling tot voorgaande jaren, alle drie in het weekend gespeeld.

Raamsdonk, zelf uitkomend in de reserve 3e klasse, was in de poule gekoppeld aan RWB 2 (ook res. 3e klasse), Waspik 2 (res. 2e klasse) en Dongen 3 (res. 1e klasse). Op voorhand werd terecht ingeschat dat het voor Raamsdonk tegen deze tegenstanders zeker geen 'makkie' zou worden. Ondanks de nipte uitschakeling kijkt Raamsdonk achteraf terug op een positieve bekerreeks.

Raamsdonk 2 - RWB 2

Beide teams bleken aan elkaar gewaagd en het aantal kansen was dan ook in evenwicht. RWB drong weliswaar met hen individuele kwaliteiten behoorlijk aan maar Raamsdonk wist door goed samenwerken weinig kansen weg te geven en was zelfs dichter bij de openingstreffer dan RWB. Toch kwam Raamsdonk in de tweede helft enigszins onfortuinlijk op achterstand. Een verre voorzet kwam via-via achter doelman Rick van Dongen in het doel terecht. Goed om te zien was dat Raamsdonk het kopje niet liet hangen maar een tandje bij wist te zetten. Na goed voorbereidend werk van onder andere Marcel van den Kieboom resulteerde dit uiteindelijk in twee treffers van Dennis Bodelier die hiermee matchwinner werd. Einduitslag 2-1.

Waspik 2 - Raamsdonk 2

Al enkele jaren is Waspik 2 een door ons graag geziene tegenstander. Zowel vorig jaar als de jaren daarvoor speelden beide ploegen in competitie-, oefen- of bekerverband leuke wedstrijden tegen elkaar. De eerste helft speelde Raamsdonk prima en wist uit een corner van Marc v.d. Meeren op voorsprong te komen nadat Cas Hendriks prima de bal met het hoofd in het doel werkte. Waspik was baas aan de bal maar Raamsdonk verzuimde vervolgens om in de scherpe uitvallen uit te lopen naar een 0-2 voorsprong. Na rust bleek dat de eerste helft ons teveel energie had gekost en Raamsdonk was dan ook geen schim meer van de ploeg die voor rust zo goed weerstand bood. Als snel werd binnen enkele minuten de 0-1 voorsprong door  Waspik omgebogen tot een 2-1 achterstand voor Raamsdonk. Uiteindelijk wist Raamsdonk de tweede helft de schade te beperken tot een 3-1 nederlaag. Waspik was uiteindelijk de terechte winnaar.

Raamsdonk 2 - Dongen 3

Raamsdonk was gebrand om ondanks het verlies bij buurman Waspik deze bekerreeks tegen het twee klasse hoger spelende Dongen goed af te sluiten. Al snel was zichtbaar dat Dongen het initiatief nam en Raamsdonk werd meteen flink onder druk gezet. Dit resulteerde echter niet in echte kansen voor Dongen en hoe verder de wedstrijd vorderde hoe meer grip Raamsdonk op de wedstrijd kreeg. Sterker nog, Raamsdonk creëerde in het kwartier voorafgaand aan de rust de beste mogelijkheden. Frank v.d. Sanden was van afstand al gevaarlijk maar kon zijn schot onvoldoende kracht meegeven om de doelman echt in de problemen te brengen. Na een goede aanval over de linker vleugel was Raamsdonk dichtbij de openingstreffer maar een slim duwtje van Dongen voorkwam dat Frank kon binnenkoppen. Toch wist Raamsdonk voor rust de score te openen nadat Marcel v.d Kieboom na een knappe rush vanaf de middenlijn de bal voorgaf op Jelle Buiks die knap voor zijn directe tegenstander kwam en de bal achter de doelman frommelde.

In de tweede helft probeerde Dongen meteen de gelijkmaker te forceren maar Raamsdonk kwam niet in de problemen en was zelf nog enkele keren gevaarlijk voor het doel van Dongen. Einduitslag 1-0.