Facebook Toestaan Niet toestaan

Raamsdonk wint de derde bekerwedstrijd

18 september 2017 14:45

.

In plaats van de gebruikelijke zondag mocht Raamsdonk deze week al op zaterdagmiddag aantreden tegen The Gunners uit Breda. Waar Raamsdonk geen kans meer had om door te gaan in de beker, hadden The Gunners dit nog wel. Zij hadden namelijk van zowel SAB (2-4) als van OVV'67 (3-1) gewonnen. Waar Raamsdonk voor het begin van het seizoen graag nog een overwinning zou willen boeken, streden The Gunners nog met SAB om een plek in de volgende ronde van het bekertoernooi.

De hoogtepunten uit de eerste helft waren op één hand te tellen. Waar The Gunners vooral voorzetten hanteerden waar weinig tot geen gevaar uit kwam, kon ook Raamsdonk voorin geen potten breken. In de 38ste minuut dachten The Gunners op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

De tweede helft was het tegenovergestelde van de eerste en dat begon al in de 46ste minuut met een kans voor Sven Kerst. Hij werd weggestuurd door Ricardo Aguado, die door de vele blessures genoodzaakt was zelf deel te nemen aan de wedstrijd, maar helaas werd deze kans niet afgemaakt. 10 minuten later werd er ook aan de kant van Raamsdonk een doelpunt afgekeurd. Marvin Blom werd bij een vrije trap bereikt in de 16 meter en na goed gebruik van zijn lichaam schoot hij de bal achter de doelman van The Gunners. Echter had de scheidsrechter een handsbal geconstateerd waardoor het doelpunt afgekeurd werd. Waar Raamsdonk duidelijke de betere partij was in het begin van de tweede helft deeldeN The Gunners hier en daar een paar speldenprikjes uit, maar doelman Rick van Dongen hield zijn goal goed schoon. In de 64ste minuut werd het overwicht van Raamsdonk ook uitgedrukt in de score. De doelman van The Gunners had dusdanig veel moeite met een vrije trap van Jordi v.d. Korput, waardoor de snel reagerende Koen de Bont de bal in rebound tegen het net aan werkte. Raamsdonk wist na de goal niet door te drukken en The Gunners kwamen weer in het spel. Het was aan Rick van Dongen te danken dat de stand in de  68ste minuut niet gelijk werd, de keeper van Raamsdonk redde goed op een vrije trap van de The Gunners. Een paar minuten hierna wred het echter alsnog gelijk. De scheidsrechter constateerde een duwfout in de zestienmeter van Raamsdonk en hij legde de bal op de stip. The Gunners bleven hierna doordrukken, ballen op de paal en op de lat waren het gevolg hiervan. Toch zou het Raamsdonk zijn wat aan het langste eind zou trekken. Waar The Gunners druk bezig waren met aanvallen was één goede steekpass van Koen de Bont genoeg om Ricardo Aguado alleen voor de keeper te zetten. Die niet zelfzuchtig bleek te zijn en de bal breed gaf op de goed meegelopen Luke de Bont die voor de beslissende 1-2 zorgde.

Raamsdonk boekte hiermee de eerste overwinning van het seizoen en kan zich klaar gaan maken voor de competitiestart volgende week zondag 24 september waar het aan mag treden tegen WDS’19.