Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Raamsdonk pakt drie belangrijke punten

22 april 2014 17:00

In de derby tegen Be Ready pakte Raamsdonk weer drie belangrijke punten. In Hank werd met veel inzet, strijd én beleving de voor rust opgebouwde voorsprong over de streep getrokken, 0-1.

BE READY - RAAMSDONK (0-1)

Het hele seizoen lang was Raamsdonk redelijk gevrijwaard gebleven van blessures en schorsingen, maar voor het belangrijke treffen met Be Ready had trainer Eugène van de Heijden de nodige kopzorgen. Toch verscheen er,
na wat puzzelwerk, een meer dan representatief elftal binnen de lijnen. Vanaf
het beginsignaal zette Raamsdonk druk op de tegenpartij. De opbouw van Be Ready werd al vroeg verstoord, maar desondanks kregen de Hankenaren na zes minuten een eerste mogelijkheid. De vrije trap op zo’n twintig meter van het doel werd echter stijlvol gered door keeper Patrick Marcelissen. Nog geen minuut later kwam Raamsdonk op voorsprong. Bij een inworp speelde Marvin Blom zich knap vrij en met een droge schuiver in de korte hoek liet hij het net bollen, 0-1. Dat was een ideaal moment zo vroeg in de wedstrijd, immers Raamsdonk kon nu al wat gas terugnemen en Be Ready mocht het spel gaan maken. Daar deden de gastheren overigens niet zo heel veel mee en met name in de eerste helft werd het nooit dreigend voor het doel van Raamsdonk. Ook Raamsdonk kon niet doordrukken, de meeste duels werden weliswaar gewonnen, maar steeds lukte het net niet om de spitsen in stelling te brengen. Op slag van rust kreeg Raamsdonk nog een mogelijkheid. Een strakke voorzet van Joep Kuijsters vanaf links leek ingekopt te kunnen gaan worden door zowel Jürgen Bouwens als Marcel v.d. Kieboom, maar de bal viel precies tussen deze beide spelers in op het hoofd van een Be Ready-verdediger.

Ook na rust bleef Raamsdonk eenvoudig overeind, al schroefde Be Ready wel het tempo op. Na zo’n vijf minuten kreeg Raamsdonk weer een mogelijkheid, maar helaas werd de pass van Marvin Blom op de volledig
vrijstaande Marcel v.d. Kieboom op het laatste moment geblokt. In de 65e minuut gaf Robert van Dorst vanaf rechts een afgemeten voorzet, de bal was de keeper al gepasseerd, maar vanuit een moeilijke hoek kon de ingevallen Mark Berende net niet het beslissende tikje geven. Drie minuten later claimde Raamsdonk een penalty. Een inzet van Marvin Blom werd binnen de beruchte lijnen door een verdediger van Be Ready met de hand beroerd, echter de scheidsrechter stond er bovenop en oordeelde dat er in dit geval geen sprake was van opzettelijk hands. Voor de uitleg van de arbiter was iets te zeggen, al blijft het een lastige regel. Be Ready probeerde met een slotoffensief nog iets te forceren en alle ballen werden de zestien in gepompt in de hoop dat de bal een keer goed zou vallen. Dat gebeurde gelukkig niet, maar dat was natuurlijk ook een verdienste van de Raamsdonkse verdediging dat als een huis stond. Er ontstond wel steeds meer ruimte, het was alleen jammer dat Raamsdonk dit niet wist uit te buiten, waardoor het tot het laatst toe spannend bleef. Het voor rust gescoorde doelpunt bleek uiteindelijk goed te zijn voor drie belangrijke punten en na afloop was iedereen het er wel over eens dat deze zege dik verdiend was. Ook naaste
concurrent Noordhoek pakte drie punten en met nog twee wedstrijden te gaan, wordt het een bijzonder spannend slot, daar ook Dussense Boys en SVC nog binnen bereik zijn. Maar als Raamsdonk in de laatste wedstrijden met dezelfde instelling, zoals vandaag in Hank, de strijd aangaat, moet het goed komen.

Opstelling: Patrick Marcelissen, Robert van Dorst, Mike Vermeer, Ivo Kuijpers, Alan Koomans v.d. Dries, Joep Kuijsters, Jeroen Bink, Wesley
Severins (Marc v.d. Meeren), Marcel v.d. Kieboom (Jeffry Bek), Jürgen Bouwens (Mark Berende), Marvin Blom