Raamsdonk kan koploper RFC niet stuiten

Raamsdonk 1 (zon)

RFC 1 (zon)

4e klasse C

16 april 2022 17:00

A.M.J. Morelis

Sportpark Den Uilendonck
Lageweg 8
4944AR
RAAMSDONK
tel. 0162-513466

Raamsdonk kon de dadendrang van RFC helaas niet een halt toeroepen. Een sterker RFC stond bij rust op een 2-0 voorsprong. Na rust wisten beide teams nog éénmaal tot score te komen, waardoor het uiteindelijk 1-3 werd.

Paaszaterdag, 16 april: Prachtig weer, veel volk op de been en een mooi affiche “Raamsdonk-RFC”. Het zou ook de laatste clash tussen Raamsdonk en Raamsdonksveer in de zondagcompetitie worden. In de heenwedstrijd had Raamsdonk haar huid duur verkocht en thuis op Den Uilendonck waren de mannen van Louis Roovers, die onlangs zijn contract met twee jaar verlengde, belust op revanche. Onder het toeziend oog van burgemeester Marian Witte en wethouder Adriaan de Jongh kreeg Raamsdonk al in de eerste minuut een kans via Luuk Nieuwesteeg na goed doorzetten van Yordi Vissers. Met iets meer rust aan de bal had hier zeker meer ingezeten. De eerste mogelijkheid voor RFC diende zich in de 15e minuut aan, maar doelman Jari Meeuwissen wist met een knappe redding een doelpunt te voorkomen. Vijf minuten later was er een hachelijk moment voor het doel van Raamsdonk, maar uiteindelijk werd de bal naast geschoten. Ook Raamsdonk was nog dichtbij de openingstreffer met een schot van Luuk Nieuwesteeg in de korte hoek, maar ook hier was de doelman de baas. Het duel was lang in evenwicht, maar toch kwam RFC in de 39e minuut aan de leiding. Het was Jari Langermans die vanaf rechts knap raak schoot. Assistent scheidsrechter Marco Dirven vlagde weliswaar voor buitenspel, maar dit signaal werd door scheidsrechter Morelis, die het moeilijk had maar zeer zeker een voldoende scoorde, genegeerd. Uiteraard mag de scheidsrechter zijn assistent overrulen, echter door hem volledig te negeren zorgde hij onbedoeld voor de nodige irritatie aan Raamsdonk-kant. Als hij even de moeite had genomen om naar de zijlijn te gaan voor overleg had hij dit kunnen voorkomen. Nu leverde het protest van de Raamsdonk-spelers enkele onnodige gele kaarten op en dit had weer zijn weerslag op de wedstrijd. Raamsdonk bleef hier te lang in hangen en op slag van rust wist RFC de voorsprong uit te bouwen, het was Kevin van den Heijkant die uit een corner raak kopte, 0-2. Een slecht moment voor Raamsdonk, immers probeer dit in de resterende 45 minuten nog maar ongedaan te maken tegen een sterk team met veel vertrouwen.

Na rust ging Raamsdonk natuurlijk op jacht naar de aansluitingstreffer en de druk nam weliswaar toe, maar RFC gaf geen krimp. Men leunde op een sterke verdediging, maar verzuimde ook de voetballende oplossing te zoeken, terwijl men daar wel de kwaliteiten voor heeft. Er ging van beide kanten veel mis en kansen waren er niet. In de 63e minuut werd de wedstrijd wel beslist, al gebeurde dit op schlemielige wijze. Doelman Jari Meeuwissen, die een prima wedstrijd keepte, werd de dupe van het gortdroge, hobbelige veld. Bij een terugspeelbal stuiterde de bal, net voordat hij hem wilde raken, op waardoor deze over zijn voet schoot. Het was voor Joost Blom vervolgens een koud kunstje om de bal in het lege doel te lopen, 0-3. De wedstrijd was gespeeld, al bleef Raamsdonk strijdvaardig. De beloning hiervoor volgde in de 75e minuut, het was Luuk Nieuwesteeg die van dichtbij de eretreffer mocht scoren, 1-3. Raamsdonk deed er nog een schepje bovenop, zocht de grenzen van het toelaatbare op en dan is het aan de scheidsrechter om aan te geven welke ruimte hiervoor wordt gegeven. Het leverde helaas geen aansluitingstreffer op. Raamsdonk had gestreden voor wat het waard was, maar het was niet genoeg om een sterker RFC pootje te lichten.

Opstelling: Jari Meeuwissen, Pieter van Dorst, Frank van Wijk, Jordi van de Korput, Koen de Bont, Lars van Strien (Aäron van de Korput), Justin van Strien (Habert Matte), Luuk Nieuwesteeg, Mathijs Kerst, Yordi Vissers, Marvin Blom

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!