4944AR
RAAMSDONK
tel. 0162-513466

Afgelopen vrijdag werden nieuwe maatregelen afgekondigd om het grote aantal coronabesmettingen in te dammen en wat dat de komende weken voor het voetbal betekent, zal in de komende dagen duidelijk worden. Afgelopen zondag kon er, ondanks de afwezigheid van publiek, gelukkig toch nog worden gevoetbald en Raamsdonk was er alles aangelegen om de kater na het teleurstellend resultaat tegen Noordhoek van de week ervoor van zich af te spelen.

Raamsdonk ging gretig van start en al na zeven minuten kreeg men een eerste kansje na een schot op doel van Yordi Vissers. Direct er na moest doelman Jari Meeuwissen handelend optreden bij een aanval van WDS’19. Ook Mathijs Kerst kreeg een goede mogelijkheid nadat hij na een mooie combinatie tussen Luuk Nieuwesteeg en Thijn de Bont was vrijgespeeld, maar ook nu lukte het niet om de doelman te passeren. Na 26 minuten spelen kwam WDS’19 op voorsprong, 0-1, waardoor Raamsdonk weer achter de feiten aanliep. Maar de ruggen werden gerecht en in de 34e minuut was de stand weer in evenwicht. Een vrije trap van Jordi van de Korput kwam voor de voeten van Lars van Strien en hij de schoot de bal netjes binnen, 1-1. Beide teams kregen hierna nog enkele kansjes. WDS’19 was wel het gevaarlijkst, maar Raamsdonk hield goed stand ondanks dat men in de laatste tien minuten voor rust veel corners moest weggeven.

Na rust reageerde keeper Jari Meeuwissen direct attent en zette zijn ploeg met een prima reactie weer op scherp. Toch kon ook hij niet verhinderen dat WDS’19 in de 55e minuut weer op voorsprong kwam. Bijna had Yordi Vissers meteen antwoord op deze tegenslag, maar hij kwam helaas net niet voorbij de keeper. Mathijs Kerst zag de WDS’19-doelman ver voor zijn doel staan en probeerde het van afstand, maar zijn inzet ging naast. Even later voorkwam Koen de Bont op de doellijn een derde tegentreffer. Raamsdonk kwam in de 66e minuut toch weer op gelijke hoogte. Een verre uittrap van Jari Meeuwissen werd door Marvin Blom goed gecontroleerd en hij bediende Yordi Vissers vervolgens op maat. Kalm schoot laatstgenoemde de 2-2 tegen de touwen. Over en weer kwamen er nog aardige kansen en de score had voor beide partijen in hun voordeel kunnen uitpakken, maar gescoord werd er niet meer. Na 90 minuten en wat blessuretijd floot scheidsrechter Van Heeswijk, die een prima wedstrijd leidde, voor het einde en moesten zowel Raamsdonk als WDS’19 genoegen nemen met een puntje.

In de komende dagen zal blijken of we van een vervroegde winterstop kunnen spreken. Tot 4 december mag er na 17.00 uur niet worden getraind, het is dus bijna niet voor te stellen, dat er in de komende weekenden dan wél kan worden gevoetbald.

Opstelling: Jari Meeuwissen, Luke de Bont, Lars van Strien, Jordi van de Korput, Frank van Wijk, Koen de Bont, Thijn de Bont, Luuk Nieuwesteeg, Mathijs Kerst, Yordi Vissers, Marvin Blom