4e klasse C

11 oktober 2020 14:30

Ook bij deze vereniging was de regel “thuis verkleden en douchen” van toepassing. Met opgeheven hoofd werd er afgereisd naar het Rotterdamse FC Pretoria, de club die dit jaar haar 100 jarig jubileum viert.

Na het betreden van het speelveld werd al snel duidelijk dat het een zware middag zou gaan worden, dit vanwege de zeer matige kwaliteit van het drassige veld.

Raamsdonk startte voortvarend, nam het initiatief en dit leidde in de 10e minuut tot de eerste doelrijpe kans, een een-tweetje tussen Yordi Vissers en Marvin Blom werd ternauwernood over getikt door de keeper. Dit smaakte naar meer en in de 14e minuut liet het aanvalsduo zich van haar beste kant zien, Yordi Vissers werd door Marvin Blom vanuit een combinatie in stelling gebracht en zorgde op dat moment voor de verdiende voorsprong. In de 20e minuut zag Luuk Nieuwesteeg zijn schot op de paal belanden. Hierna kwam de ommekeer in de wedstrijd. FC Pretoria legde vanaf dat moment Raamsdonk de wil op, desondanks ontstonden er halve kansjes voor Raamsdonk om de voorsprong uit te bouwen. In de 24e minuut kwam FC Pretoria op gelijke hoogte door de individuele klasse van enkele spelers aan Pretoria zijde. Eén van hen, de behendige linksbuiten, omspeelde de rechtervleugelverdediger van de Blauw/Witten en zag zijn inzet beloond. Na krap een half uur gespeeld te hebben moest Francois Toonen met een hamstringblessure het veld verlaten. Hij was net terug na weken buitenspel te hebben gestaan. Erg zuur voor de speler en het team. Door het uitvallen van Francois moest er wederom geschoven worden in de opstelling. Even later, in de 30e minuut, werd de voorsprong verder uitgebreid naar 3-1. Nog voor rust zorgde Marvin Blom voor de aansluitingstreffer op aangeven van Habert Matte.

Met een 3-2 tussenstand werd er in de tweede helft afgetrapt. Raamsdonk ging op jacht naar de gelijkmaker maar het was FC Pretoria dat in de 49e minuut het net wist te vinden en zo weer de marge uitbreidde tot twee doelpunten. Raamsdonk kon hierna geen vuist meer maken en zakte door de ondergrens. Men werd slordig in de passing en maakte een weinig inspirerende indruk. Raamsdonk kwam nog wel op 4-3 nadat Justin van Strien Yordi Vissers in stelling bracht. Daarna liep FC Pretoria uiteindelijk uit naar een 7-3 verdiende overwinning.

Het is nu zaak dat alle neuzen weer één kant op komen te staan en iedereen zijn verantwoordelijkheid  neemt. Vertrouwen houden op betere tijden, die er zeker zullen komen!

Opstelling Raamsdonk: Jari Meeuwissen, Francois Toonen (Rick van Dortmont), Frank van Wijk, Lars v.d. Pluijm (Koen de Bont), Lars van Strien, Habert Matte (Harm van Strien), Justin van Strien, Luke de Bont, Luuk Nieuwesteeg, Marvin Blom, Yordi Vissers