57'
Finn van Huuksloot (schot)

4e klasse C

20 september 2020 14:30

Raamsdonk zit al vroeg in het seizoen in de hoek waar de klappen vallen. Het trainersduo, Louis Roovers en assistent John Broeders, is momenteel niet te benijden. Elke week is het puzzelen om tot een representatieve opstelling te komen. Ook tegen Noordhoek stonden welgeteld zeven spelers langs de kant die om uiteenlopende redenen niet konden worden opgesteld, waardoor de spoeling erg dun is. Diverse spelers moesten dus noodgedwongen op een voor hun vreemde positie worden opgesteld. Toch leek Raamsdonk daar in de beginfase tegen Noordhoek, die men voor het laatst in april 2014 had ontmoet, niet onder te lijden. Al in de 2e minuut verraste Yordi Vissers de Noordhoek-doelman met een bekeken lob, maar helaas viel de bal precies op de lat en ook de rebound werd maar net naast geschoten. Een minuut later werd Marvin Blom door Justin van Strien in stelling gebracht, maar ook zijn inzet ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Direct daarop viel een verre bal precies tussen de verdediging en doelman Patrick Honcoop en met een boogbal zette Jordy van Geel zijn team op een 0-1 voorsprong. Een minuut later kwam Raamsdonk goed weg bij wederom een verre trap, maar nu ging de bal over. Raamsdonk probeerde het tij wel te doen keren, maar speelde veel te onrustig om het Noordhoek écht lastig te maken. Bovendien speelde de fysiek sterke tegenstander erg compact, waardoor er nauwelijks ruimte was. Met een minimale achterstand zocht Raamsdonk de kleedkamer op.

De verplichte pauze duurde langer dan normaal, dit kwam omdat de scheidsrechter van dienst vanwege een blessure moest afhaken. Gelukkig was er een rapporteur in de buurt die de tweede helft voor zijn rekening nam. Raamsdonk ging op jacht naar de gelijkmaker en nam uiteraard ook meer risico. De eerste kansjes kwamen er wel, maar dat was niet voldoende om het de doelman van Noordhoek echt moeilijk te maken. In de 57e minuut leek Raamsdonk op gelijke hoogte te komen. Na een scrimmage viel de bal voor de voeten van Lars v.d. Pluijm, maar helaas belandde zijn uithaal op de voeten van de doelman. In de tegenaanval stonden teveel Raamsdonk-spelers voor de bal en in plaats van een gelijke stand keek Raamsdonk tegen een 0-2 achterstand aan door een doelpunt van Finn van Huuksloot. Raamsdonk stond meteen voor een hele moeilijke opgave, maar probeerde het uiteraard wel. Thijn de Bont en zijn broer Luke kregen nog een paar fraaie mogelijkheden, maar de bal wilde maar niet goed vallen. In de slotfase kwam Raamsdonk nog goed weg toen een verwoestende vrije trap vol op de paal uiteenspatte. Het bleef bij 0-2. Volgende week gaat Raamsdonk op bezoek bij DIA en het is te hopen dat de ziekenboeg dan wat leger is!

Opstelling Raamsdonk: Patrick Honcoop, Lars van Strien, Luuk Nieuwesteeg, Pieter van Dorst, Frank van Wijk, Lars v.d. Pluijm, Diego Jolie (Luke de Bont), Thijn de Bont, Justin van Strien (Jasper v.d. Heijkant), Yordi Vissers, Marvin Blom