Geslaagd! Brian van der Pluijm

27 januari 2022 10:30

Onlangs heeft Brian van der Pluijm, trainer van onze JO17-1, met succes de KNVB cursus voor juniorentrainer afgerond en hij heeft zijn diploma inmiddels in ontvangst genomen.

Van harte gefeliciteerd Brian!

eca7cb57-13ec-4ab1-8430-79a5dc1ba8e0.JPG

Bron: KNVB

JUNIORENTRAINER

De trainer-coach heeft een ontzettend belangrijke rol binnen het voetbal. Hij of zij is niet alleen het rolmodel voor jouw spelers, maar heeft ook een voorbeeldfunctie richting de vereniging, ouders, arbitrage en de tegenstander. Daarnaast draagt de trainer-coach zorg voor het begeleiden van spelers, het verzorgen van de trainingen en het coachen van de wedstrijden.

Onderwerpen

Een greep uit de onderwerpen die tijdens opleiding aan bod komen:

• De rollen en taken van een trainer-coach;
  • Het geven van trainingen aan Onder 13 t/m Onder 19 spelers;
  • Het coachen van wedstrijden van Onder 13 t/m Onder 19 spelers;
  • Het begeleiden van Onder 13 t/m Onder 19 spelers;
  • De leeftijdsspecifieke kenmerken van Onder 13 t/m Onder 19 spelers;
  • De vier kwaliteiten van een trainer-coach;
  • De vier gouden trainingsprincipes;
  • De wedstrijdvorm 11 tegen 11.

Vorm

De KNVB Academie gaat ervan uit dat je leert door te doen; voetballen leer je door te voetballen en training geven leer je door te training geven. De persoonlijke ontwikkeling staat hierin centraal. Daarnaast worden deelnemers ondersteund door de docent, de digitale leeromgeving, andere deelnemers en diverse materialen.

Tijdens de opleiding krijg je verschillende opdrachten die jou helpen bij het ontwikkelen van jouw vaardigheden als trainer-coach. De opleiding bestaat verder uit twee delen: een opleidingsdeel en een ervaringsdeel.

Het opleidingsdeel bestaat uit acht bijeenkomsten verspreid over een periode van 12 tot 14 weken. Een bijeenkomst vindt plaats in de avond en duurt 3 uur. Tijdens deze bijeenkomsten zijn de deelnemers bezig met het geven van trainingen en het coachen van wedstrijden. Deze praktijk wordt afgewisseld met uitleg, veel interactie en inhoudelijke verdieping over deze onderwerpen. Het ervaringsdeel bestaat uit het trainen en coachen van jouw eigen juniorenteam. Tijdens dit ervaringsgedeelte worden opdrachten uitgevoerd en kunnen de tips die de deelnemers hebben gekregen tijdens de bijeenkomsten in de praktijk worden gebracht.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!